facebooktwitterLinked in
  • Investitor:
  • Godina: 2010.
  • Mjesto: Umag
 

Opis

Na lokaciji Moela Jug u Umagu detaljnim planom planira se izgraditi stambena građevina sa 36 stanova na 4 etaže cca. površine 2000 m2.
Koncept arhitektonskog oblikovanja bazira se na volumenskoj identifikaciji dvaju volumena-tamni volumen (gruba siva žbuka) koji služi i kao postament ali koji se na dva ugla kuće diže u uske ugaone volumene (kule) i na svijetli (zaglađena bijela žbuka) koji “lebdi” iznad tamnog volumena
Volumeni su izdvojeni sa dva vertikalna proreza koji osim naglašavanja oblikovanja imaju i funkciju da nose prirodnu svijetlost u hodnik.
Ulaz u prizemlju oblikovan je kao svojevrsna niša u volumenu dok je vertikala stubišta otvorena na svim etažama putem koje se čita ukupna visina objekta.
Na svim katovima nalaze se smještajne jedinice organizirane oko dva longitudinalna hodnika i centralnog stubišta.
Stanovi su raznih dimenzija i tipologija. Poseban naglasak se dao na različitu mogućnost korištenja prostora (dnevni dio koji postaje soba, kuhinja koja se otvara prema dnevnom djelu ili se zatvara u zaseban box). Svaka smještajna jedinica karakterizirana je terasom-loggiom koja svojom specifičnom bojom daje colorit fasadi te i prema vanjštini evidentira svaku smještajnu jedinicu.

 
Podijeli

Vezani projekti