facebooktwitterLinked in
  • Investitor:
  • Godina: 2005.
  • Mjesto: Opatija
 

Opis

Nova zgrada Thalasso-Wellness Centar smjestila se u samom središtu Opatije kao dio lječilišnog kompleksa Thalassotherapija Opatija.
Kompletno oblikovanje zgrade Thalasso-Wellness Centra podredilo se skučenom prostoru i maksimalnom poštivanju okolne arhitekture. Fasada se izvela kao refleksna staklena ovojnica, s naglašenim vertikalnim alu profilima i istaknutim inox vijencem dok se postament zgrade obložio se kamenim travertino pločama. Ulaz u Thalasso-Wellness Centar je s glavne Opatijske prometnice na koju su ujedno vezani i najznačajniji Opatijski hoteli. Na pristupu s ceste nalazi se fontana s atraktivnim osvjetljenjem koja naglašava put prema stepeništu koje vodi do glavnog ulaza. Suterenska etaža ukupne je površine 900 m2 od čega 615 m2 otpada na razne servisne sadržaje koji su neophodni za funkcioniranje cijele zgrade. Ostali dio sačinjavaju garderobe za goste i osoblje, sanitarije te dvorana za fitnes i aerobik s pripadajućom recepcijom. U prizemlju građevine ukupne površine cca 917 m2 smješten je bazen sa slanom vodom te whirlpool i dječji bazen s pripadajućim muškim i ženskim garderobama. Hall s barom i recepcijom čini prijemni dio za goste. Na galeriji je smješten masažni i beauty dio te sauna centar sa sobama za relaksaciju na površini od cca 590m2. Sve etaže su povezane unutarnjim stepeništem i panoramskim liftom.

 
Podijeli

Vezani projekti