facebooktwitterLinked in
  • Investitor: Istraturist d.d.
  • Godina: 2005.
  • Mjesto: Umag
 

Opis

Na mjestu postojećeg Hotela Istra u turističkom naselju Katoro (Umag) gradi se novi hotelski kompleks Sol Garden Istra ukupne površine cca. 23000 m2.
Kompleks se sastoji od hotela (4*) podijeljenog u šest dilatacija. Prvih pet dilatacija imaju prizemlje i galeriju u kojima su smješteni uglavnom zajednički sadržaji (kuhinja, restorani, kongresna dvorana, club house, unutrašnji bazen i wellness) te dvije do tri nadzemne etaže namijenjene smještajnom dijelu. U šestoj dilataciji smještena je recepcija i administrativni dio.
Podjelom mase hotela u više zasebnih volumena postiglo se urbanisticko rješenje primjerenije maloj građevinskoj parceli a organizacijom dilatacija "oko" centralnog prostora Halla želio se postići dojam "gradskog trga".

Volumeni unutar Halla oblikovani su po uzoru na stilizirana gradska pročelja dok se odabirom partera i "urbane opreme" želio evocirati ugođaj gradskih ulica.
Plato između hotela, postojećih depandansi i gornje prometnice formira se kao kompleks trgova, pješačkih staza, vanjskih bazena, acquaparka sa raznim atraktivnim vodenim efektima, posebno uređenim površinama za djecu te površinama za odmor.
Dio vanjskog uređenja čini i "Istarsko selo", kompleks namijenjen dnevnoj i noćnoj animaciji te gastro ponudi.

 
Podijeli

Vezani projekti